Wensenboekje maken

Stel je gaat dood, wat wil je dan nog ondernemen? 

In het notitieboekje ‘Wensen voor mijn laatste levensfase’ kun je aangeven wat je belangrijk vindt in het leven. En welke keuzes je wilt en kunt maken om de laatste fase van je leven te laten verlopen op de manier die het beste bij je past. Aan bod komen allerlei vragen waarover je kunt nadenken, zowel in de persoonlijke als medische sfeer. 

Reacties: 

“De hele dag spoken allerlei vragen door mijn hoofd. Het invullen van dit boekje geeft me rust. Eigenlijk zouden alle mensen die weten dat hun einde is gekomen zo’n boekje moeten krijgen.”
Frank, 41 jaar 

“Nu ik alles heb opgeschreven, heb ik het gevoel dat ik om dingen kan en mag vragen. Aan mijn man, maar ook aan de verpleegkundige in het ziekenhuis. Zij kunnen met me meedenken om te onderzoeken wat wel en wat niet haalbaar is. Het helpt me om de regie in eigen hand te houden.”
Liesbeth, 59 jaar 

“Ik vind het moeilijk om met mijn patiënten te praten over hun wensen rond het levenseinde. Het notitieboekje is een praktische ingang voor gesprekken die ik kan voeren. Het doet me goed om op die manier patiënten te kunnen helpen om hun leven goed af te sluiten.”
Oncologieverpleegkundige, 37 jaar 

Een eenvoudige printversie van het wensenboekje kun je hier (PDF) downloaden.

Bestelformulier Wensenboekje

Versturen
*VerplichtHet boekje ‘Wensen voor mijn laatste levensfase’ kost € 5,00 (inclusief verzendkosten) per stuk. Vul het bestelformulier in en het boekje en de factuur worden per post toegezonden.